16.10.07

Τα Πάνω Μασεντόνια και τα Κάτω Μασεντόνια

Ο Πανίκα-μπέη έκανε σήμερα την πατριωτική δήλωση ότι "ένας είναι ο ήλιος, μία και η μακεδονία". (Λεβέντη μου, αγά μου! Α, λεβέντη μου, αγά μου!)

Έχει μείνει όμως λίγο πίσω στην ουρά, όπως φαίνεται. Η πρωτοπορία μας (τι Ντόρες, τι θαυμαστοί Αλαβάνοι, τι ΠΑΣΟΚ αναστενάρι, τι πονηρούλης Χεριχέρης), έπειτα από δεκαπέντε χρόνια ... , έχουν όλοι φτάσει σε ύψιστο σημείο κατανόησης: "ή κάποιο σύνθετο όνομα ή ... το μακρύτερο στο χέρι". Ακόμα και ο νεοΓερμανοΚαραβαγγέλης Άγιος Θεσσαλονίκης Άνθιμος εδήλωσε κάτι του τύπου "θα πονέσει λίγο, αλλά ... υπάρχουν δυσκολίες ... τι να κάμομε ...".

Τα Πάνω Μασεντόνια, λοιπόν, και να λέμε και δοξασοιοθεός. Σε μας, λογικά, θα παραμείνουν τα Κάτω Μασεντόνια, εκείνα με τη θέα στη θάλασσα.

Όποιοι και όποιες απαντήσουν σωστά και στα τρία εξής ερωτήματα:
  1. τι χρώμα έχουν τα Πάνω Μασεντόνια στο χάρτη;
  2. τι χρώμα έχουν τα Κάτω Μασεντόνια στο χάρτη; και
  3. τι είναι εκείνα που περισσεύουν;
μπαίνουν αμέσως, με 100% μοριοδότηση, στο γκρουπ των παιδιών που θα πάνε σχολική εκδρομή επιθετικής φιλίας σε Σκόπια και περίχωρα μέσα στους επόμενους 18 μήνες, αν το επιτρέψουν τ' άστρα, τα ρεύματα και το δελτίο καιρού.

Να αφήνετε τις απαντήσεις σας σε σχόλιο. Άντε, βουρ! Δεν έχουμε άλλα δεκαπέντε χρόνια!

Υστερόγραφο (071112): Όποιος θέλει να διαβάσει και μια εντελώς διαφορετική άποψη, εκείνη που θεωρεί τιμή μας να θέλουν οι γείτονές μας να ονομάζονται Μακεδόνες και ότι εμείς θα έπρεπε να υπερθεματίσουμε για να τους φέρουμε ακόμα πιο κοντά μας, ας διαβάσει αυτό από την εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής 11 Νοεμβρίου 2007.

1 σχόλιο:

tzannet είπε...

1) Otidipote alla ektos apo galanolefko. a...oute ladi 8imizei tn elliniki elia.. genikws oti sxetizetai me tn ellada k tn elliniki istoria

2)Ta katw.....galanolefko fisika!!! Afou einai to xrwma twn ellinwn stous opoious anoikoun

3)Perioxes tis Boulgarias oi opoioi eftuxws gia ta dika tous nevra dn dokimasan na diekdikisoun to onoma makedonia!!!