13.2.13

Είναι τιμή μου …

… να λαμβάνω, δια της επισήμου οδού μάλιστα, την ακόλουθη επιστολή παιδαγωγικής ουσίας, εμπιστοσύνης και αναγνώρισης. Αισθάνομαι αλληλέγγυος· αισθάνομαι πως ο κόπος μου πιάνει τόπο.

Προς το Σύλλογο Εκπαιδευτικών του Σχολείου

Σε συνέχεια συζητήσεων που έγιναν την περασμένη βδομάδα, το Σχολείο αισθάνεται την ανάγκη να επιβεβαιώσει τις θέσεις του. Πάγια θέση της Σχολής Μωραΐτη, αλλά και κάθε σοβαρού σχολικού χώρου, είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών, πάντα σε συνάρτηση με την ηλικία τους, σε κοινωνικά θέματα όπως οι δημοκρατικές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η καταδίκη κάθε μορφής βίας, η ισότητα κ.α. Οι θέσεις αυτές εκφράζονται από τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές, οι οποίοι και έχουνε την απόλυτη εμπιστοσύνη του Σχολείου.

Παράλληλα, πάγια θέση του Σχολείου ήταν και παραμένει πως καμία κομματική συζήτηση δεν γίνεται στο σχολικό χώρο. Το Σχολείο ήταν και είναι ανεξάρτητο από κομματικές πεποιθήσεις.

Πιστεύουμε πως το θέμα δεν θα είχε προκύψει, αν υπήρχε προηγουμένως μια συνεννόηση με τη Διεύθυνση του Σχολείου, η οποία και είναι πάντα στην διάθεσή σας για οποιοδήποτε πρόβλημα.

Χ. Μωραΐτη - Καρτάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: